Aardhuis

Bezoekerscentrum

Het Aardhuis, bezoekerscentrum annex horeca

Het Aardhuis

In 1861 gaf Koning Willem III opdracht tot de bouw van Het Aardhuis. Het gebouw diende voor bijeenkomsten van militaire autoriteiten. Prins Hendrik richtte later Het Aardhuis volledig in als ‘Jachtchalet’ vanwege zijn interesse in jacht, wild en bosbouw. Al in 1972 kreeg het gebouw op wens van Koningin Juliana een andere bestemming als voorlichtingscentrum over natuur en wild. Koningin Beatrix en tegenwoordig Koning Willem Alexander zetten deze traditie als educatief centrum voort.

 

Expositie

Het Aardhuis is het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. Er is ook horeca aanwezig. De expositie is gratis toegankelijk en neemt bezoekers via drie hoofdthema’s, FLORA & FAUNA, BEHEER & BEHOUD en EROPUIT mee in het verhaal over het grootste landgoed van Nederland en duikt in de lange verbintenis die de Oranjes hebben met dit gebied.

 

Monumenten en historie

 

Maak in de expositie kennis met de monumenten en de rijke historie van dit unieke natuurgebied. Doe tegelijkertijd inspiratie op om het bos in te gaan met de sterk wisselende begroeiing en ontdek het wild dat hier vaak van dichtbij te zien is.