Aardhuis

Bloeiende heide, paarser dan paars

14/08/2019

De Asselse Heide staat in bloei op het Kroondomein Het Loo. ,,Door de uitzonderlijke droogte van vorig jaar is de paarse heide niet overal even mooi,'' stelt natuurkenner Louis Fraanje. ,,Maar afgelopen weekend werden wij getroffen door een prachtig bloeiende Asselse Heide. Het was eigenlijk ook een beetje onverwacht. We keken echt onze ogen uit. Lang niet overal is de heide zo mooi. Op veel plaatsen zie je alleen maar kale houterige struikjes staan en is van de mooie paarse gloed weinig te bekennen. Maar hier was het echt een lust voor het oog. We hebben er samen maar eens even goed van genoten.'' (Bron Barnervelderkrant)

Ook de heide bij Gortel is paarser dan paars. De regen is op een goed moment gevallen, waardoor de heide zich op veel plaatsen kon herstellen van de droogte in 2018. 'Zo paars als de Gortelse berg nu is hebben we haar in jaren niet meer gezien', aldus boswachter en beheerder Donker van het bezoekerscentrum Het Aardhuis nabij Apeldoorn.

Voor liefhebbers van deze paarse pracht is het nu enorm genieten op de vele wandel- en fietspaden over en langs de heide.