In het Wildpark kunt u op eigen gelegenheid wandelen. Via geel gemarkeerde paaltjes komt u langs de mooiste plekjes. Deze wandeling duurt circa. 1 uur.

 

Image

 

Wanneer u alleen de wandeling wilt maken zonder het museum te bezoeken, is er ook toegang verschuldigd. U koopt een entreebewijs voor het museum en voor het Wildpark. Dit is niet gescheiden. Het is niet toegestaan met de fiets of met de auto het park in te gaan. Aangelijnde honden zijn in het Wildpark toegestaan. Natuurlijk worden er elk voorjaar in ons park jonge kalveren geboren. Zelden zien we dit gebeuren, maar soms hebben we het geluk een pasgeboren kalf te zien. Zo ook enkele jaren geleden. Bij toeval vonden we het eerste hertenkalf van dat jaar in ons wildpark.

 

Image

 

Vlak naast een bospad lag het kalf. Ondanks de drukte op deze dag was er niemand die het gezien had. Dankzij zijn schutkleur was het kalf nauwelijks zichtbaar. Goed verstopt voor vijanden ligt het kalf te wachten tot de moeder weer langskomt om het te zogen. Toen we heel voorzichtig weer wegliepen kon het kalf zijn nieuwsgierigheid toch niet bedwingen om even op te kijken. Mocht u ooit zo'n prachtig kalf zien liggen, raak het dan absoluut niet aan; het is echt niet verstoten door de moeder. Terwijl u het kalf bewondert, houdt de moeder u angstvallig in de gaten. Laat het kalf dus rustig liggen en kom niet te dichtbij.

Dutch English French German Italian Spanish