Het hele seizoen 2017 exposeerde Cor Kaspers, Cees Roorda en Liesbeth Pieterse hun werk.

Prachtige kunst van de natuur in diverse vormen, olieverf of pen, waarvan enkelen ook te koop zijn.

Foto 01 C.Kaspers

 

 

Cor Kaspers, kunstschilder

Een zwerftocht door de natuur betekent voor mij: "Kijken, opslaan en vasthouden".
Eenmaal thuisgekomen 'de confrontatie aangaan met het witte doek, uiting geven aan de drang een nieuwe omgeving te willen creeren, om uiteindelijk deze zwerftocht te kunnen voortzetten in een natuur waarbij een beetje fantasie mag worden toegevoegd'.

 

 


Wild zwijn Cees Roorda

Cees Roorda WildlifeArt Kunstschilder
WildlifeArt Kunstschilder Cees Roorda is vanaf 1973 fulltime kunstenaar.
Zijn inspiratie
Roorda (1942) werkt Klassiek en realistisch. Heeft het Grafisch Lyceum in Utrecht in zijn cv en werkte o.a. een 10- tal jaren in Zuid Afrika.
De techniek
Cees Roorda werkt met olieverf, aquarel en gouache. Pastel, grafiet e.d. Zijn werk wordt in buiten- en binnenland geëxposeerd, onder andere op diverse locaties in Zuid Afrika, Groot Brittannië, de Kanaaleilanden, Zwitserland, Duitsland en Nederland.
Activiteiten
Cees Roorda woont en werkt nu weer geruime tijd in Nederland en heeft zijn eigen Galerie en workshop atelier, Galerie Atelier De Witte Hemel.
Samen met dieren portrettist Liesbeth Mulder begeleidt hij daar de Workshops WildlifeArt fijnschilderen, mensen met een verstandelijke beperking en heeft De Schilderkring onder zijn hoede.

Liesbeth Mulder 0576


Liesbeth Pieterse is begonnen als rubriekschrijfster met het illustreren van haar eigen verhalen in de jaren '80.
Uitgegroeid als dierenportrettist en landschapsschilder vindt ze haar onderwerpen dicht bij zichzelf en in de natuur om haar oude boerderijtje heen.
In haar portretten laat zij de eigenheid van elk onderwerp zien. Ze is gespecialiseerd in herinneringsportretten van overleden huisdieren.
In haar landschappen spreekt de wijdsheid en de authenticiteit van het wijde Nederland de hoofdrol!
Liesbeth werkt hoofdzakelijk in Acryl, pastel en potlood, waardoor een subtiele en verfijnde suggestie van ruimte en beweging mogelijk wordt.De kracht van de eenvoud en compositie zoals alleen de natuur dit kan arrangeren, spiegelen in haar onderwerpen.

Dutch English French German Italian Spanish